Pastorul Corean Cho Yonggi condamnat la 3 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri

David_Yonggi_Cho-300x201Pastorul celei mai mari biserici evanghelice din lume a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru deturnarea a 12 milioane dolari din fondurile bisericii. Instanța l-a obligat de asemenea să plătească o amendă în valoare de 4,6 milioane de dolari, conform unor rapoarte transmise de la Seul de site-ul hani.co.kr.

Rev David Yonggi Cho, în vârstă de 78 de ani, fondatorul și pastorul emerit al bisericii Yoido Full Gospel Church, a fost condamnat împreună cu fiul său pentru deturnarea a 13 miliarde de woni (12 milioane dolari) din fondurile bisericii.

După cum s-a dovedit, pastorul a fost forțat de către oficialii bisericii să cumpere 250.000 acțiuni deținute de către fiul său cel mare Cho Hee-Jung, la un preț de trei ori mai mare decât valoarea lor de piață. În plus, pastorul a evitat să plătească taxe în valoare de 3,5 miliarde de woni (3,2 milioane de dolari). Instanța a luat în considerare și faptul că pastorul Cho a contribuit la bunăstarea socială de-a lungul anilor, motiv pentru care pedeapsa este mai indulgentă.

Ancheta a început după ce enoriașii au depus o plângere (vezi detalii). Cho a fost pus sub acuzare în 2013, fiind acuzat de neglijență profesională și evaziune fiscală.

Având aproximativ 830.000 de membri (în 2007), Biserica Yoido este cea mai mare adunare creștină penticostală din Coreea de Sud și din întreaga lume. Fondată de pastorul David Yonggi Cho în anul 1958, biserica aceasta este una dintre manifestările cele mai vizibile pe plan internațional al creștinismului coreean.

Anunțuri

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Din lumea internetului și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Pastorul Corean Cho Yonggi condamnat la 3 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri

  1. Pingback: Pastorul Corean Cho Yonggi condamnat la 3 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri | tineridelanganoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s