E-adevărat ce se spune despre Pustan?

Vladimir Pustan este cap de afiş pentru toţi pocăiţii. Ai auzit? Oare e adevărat ce se aude?

Vladimir-PustanDar ce se aude? Un sunet neclar, o veste particularizată imaginaţiei şi poate predispoziţiei fiecăruia. Proverbul românesc: de unde nu este foc, nu iese fum, iată-l împlinindu-se. De n-ar fi nimic adevărat, nu s-ar auzi.

Oare?

De n-ar fi adevărat, nimic, tot s-ar auzi ceva. Pentru că ne place să auzim, mai ales ce nu se spune. Suntem o naţie de inventatori, câteodată inventăm şi situaţii.

Concret nu ştiu nimic din validitatea acuzaţiilor care i se aduc pastorului Vladimir Pustan. Observ însă o tactică discutabilă şi discreditabilă dusă la adresa cunoscutului predicator.

Se lansează un zvon. În urmă cu câteva luni, aruncat finuţ, în cercuri selecte…curiozitatea este lăsată să roadă. Se pregăteşte terenul pentru un breaking news. Urmează news-ul, numai că nu este ştire. Este un zvon. O ştire, mai ales acuzatoare are nevoie să fie confirmată de surse şi dovezi. Altfel este un zvon şi o bârfă.

E-adevărat, că de când cu apariţia blogurilor şi a televiziunilor de ştiri, s-a renunţat la confirmarea ştirii şi ea este publicată cu indicaţia: pe surse. Pe surse acesta, nu face decât să confirme predispoziţia pentru jeg, pentru murdar. Nicio dovadă, doar plăcerea de a azvârli cu !!!! în jur. Mai trist în cazul celor ce devin familiari cu lansarea ştirilor pe surse este că ei le publică chiar înainte de a se întâmpla, fix înainte de a exista motivul publicării lor.

Cu siguranţă Vladimir Pustan nu este un sfânt. Pe lângă carisma de invidiat, este slobod la gură. Mulţi îl urăsc din motive nici de ei ştiute, alţii poate că au de împărţit cu el lucruri personale. E fix problema lor. Când au fost prieteni nu au venit să ne spună, de ce ni s-ar plânge acum de el?

Ciudat este însă că acuzatorii folosesc o cale de atac reprobabilă. Acuze azvârlite fără nicio dovadă. Zvonuri, şoapte, surse, ştiu eu…, cineva de încredere, din proximitate. Cu siguranţă iniţiatorul sau iniţiatorii au o strategie.

Strategia asta însă este proastă. Când ai dovezi, le scoţi, le prezinţi. Ieşi cu ele în faţă. Altfel, nu eşti mai bun decât cel pe care îl acuzi. El o fi păcătuit, dar tu eşti diabolic. Tatonezi terenul luni de zile, ca după aceea să nici nu mai fie nevoie să le prezinţi, că omul este deja epuizat, zdrobit. Poate la sfârşit se dovedeşte că n-ai dreptate, că omul e cinstit, tu l-ai ucis însă. Sau poate că ai dreptate, ai dovezi. De ce ţi-a trebuit un secol ca să le prezinţi? Aşteptai ca Pustan să facă ca Zacheu? Mai ales că înţeleg că e vorba de avere.

Interesat este însă că Vladimir Pustan răspunde unui comunicat pe care îl consideră inoportun şi emis de către un personaj reprobabil. De ce? Credibilizând într-un fel sursa?  Nu ştiu. Poate că este doar epuizarea lunilor de tracanare. Momentul acela în care va cădea înainte ca noi să ştim de ce a fost dărâmat.

Până atunci, un lucru e sigur. Toţi cei care povestesc, comentează, dau telefoane, scriu emailuri, comentarii şi altele, fără să ştie nimic: PĂCĂTUIESC!

Soluţia e simplă: acuzatorul trebuie să prezinte dovezi. Noi trebuie să tăcem în tot acest timp. Vladimir Pustan trebuie să răspundă atunci când apar dovezile. Noi trebuie să tăcem şi acum. După aceea, putem analiza şi eventual concluziona.

Deocamdată, cei fără de păcat dau cu piatra, parul sau alte instrumente contondente, uitând că dacă Pustan cade, noi toţi va trebui să tăcem pentru multă vreme, pentru că degeaba vom vorbi. Putem face un cor de comentatori, ne va trebui multă vreme să ne câştigăm credibilitatea.

Şi totuşi de ce suntem aşa curioşi?

Între timp aştept cel puţin o dovadă.

Apreciem campania celor de la londra evanghelică. Respect pentru Vladimir Pustan.

Sursa

Anunțuri

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Din lumea internetului. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la E-adevărat ce se spune despre Pustan?

  1. valentinanecula zice:

    Datii voie dlui Pustan sa-si probeze singur RESPECTUL, si nu fiti patimasi pro sau contra.Mai lasati citatele din Scriptura si mai bine ati avea discernamant spiritual fara de care oricine va poate duce de nas,chiar citand cu elocinta Biblia.Pietrele ce le veti arunca in mine le voi ridica de jos ca sa pot ucide Goliatul din…mine.

    Apreciază

  2. Toma Daniel zice:

    Pocaiti sa se dea jos de pe scaunul de JUDECATĂ A LUI HRISTOS

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s