Hollywood-ul descopera un nou filon: investeste milioane de dolari pentru a produce 7 filme biblice

hollywood-610x190

Biblia a fost întotdeauna – direct sau indirect – o inepuizabilă sursă de inspiraţie pentru cinematografie. Unul dintre primele exemple este „Intoleranţa” (1916), miticul şi falimentarul film al lui D.W.Griffith, care povesteşte patru cazuri de intoleranţă, una dintre acestea fiind cea a autorităţilor iudaice faţă de Isus.

În timpul următorilor ani au continuat să fie prezentate publicului filme cu această tematică, cu toate că adevărata înflorire a filmului biblic a avut loc în decada anilor 1950 şi 1960. A fost epoca marilor producţii americane, foarte bine primite de asemenea şi de către publicul european: Quo Vadis (Mervyn LeRoy, 1951), Cele zece porunci (Cecil B DeMille, 1956), Ben Hur (William Wyler, 1959), Regele Regilor (Nicholas Ray, 1961), Cea mai mare istorie povestită vreodată (George Stevens, 1965, Biblia (John Huston, 1966), etc.

Şi aceasta, deoarece cărţile sfinte, pe lângă faptul de a fi izvorul Revelaţiei lui Dumnezeu pentru oameni, sunt pline de întâmplări pasionante, fapte surprinzătoare, de mari eroi şi fapte grandioase şi inspiratoare.

Totuşi, după aclamatul „Isus din Nazaret” (1977) de Franco Zefirelli, în ultimele decenii ale secolului XX, s-a produs un anumit dezinteres pentru astfel de filme.

Prezentarea în premieră în 2004 a filmului „Patimile lui Hristos”, impresionanta peliculă a lui Mel Gibson,a însemnat un autentică piatră de hotar, care a trezit din „letargia biblică” producţiile cinematografice. Au descoperit că într-adevăr există multe persoane care doresc să vadă filme cu conţinut religios, dacă sunt de bună calitate. Şi în acest mod, au început să fie pregătite diferite proiecte de mari dimensiuni, care se bazează pe Sfintele Scripturi.

Toţi coincid în 4 puncte:
– Este vorba de naraţiuni epice
– Să fie despre personaje cunoscute
– Să fie pentru un public familiar
– Să includă splendide efecte speciale.

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro
Reclame

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Anunturi și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s