Au furat Pruncul Isus! – Nicolae Geantă

“Primăria noastră, domnule profesor, a amenajat în centrul localităţii o iesle de Crăciun. Foarte frumoasă. Cu Fecioara, Iosif, Pruncul, magii, păstorii şi câteva animale. Încântaţi de feeria sărbătorii, am ieşit seara trecută cu familia să admirăm capodopera. Dar când am ajuns la iesle, stupoare… Nu mai era Isus! Erau toate personajele, dar Isus dispăruse. Fusese furat! Ce răufăcător făcuse asta? Indignată, am sunat la viceprimar să-i declar ipostaza. M-a asigurat să stau liniştită, pentru că pe Isus, îl luase preotul la biserică !!!”.

Chiar dacă iniţial pare amuzantă, din povestea doamnei medic, de mai sus am învăţat o lecţie nouă: de Crăciun, e obligatoriu ca Isus să fie băgat în biserică! Locul Lui nu e pe străzi. Și nici măcar într-o iesle! Nu bradul, nu ledurile, nu lumânările, nu cadourile şi nici icoanele, colindătorii ori liturghiile ne încălzesc inimile de Crăciun în biserici, ci prezenţa sfântă a Pruncului Isus. Fără El, biserica e moartă. E cimitir spiritual. Cu lumini, dar fără Lumină!

Durerea mare pentru închinători nu este când Pruncul e furat dintr-o iesle, de afară. Ci când e furat din biserică! Căci, din nefericire, chiar și pentru multe lăcașuri din România, chiar de Crăciun, Pruncul tot pe afară rămâne! N-are loc de viaţa duplicitară a enoriaşilor, a preoţilor, a pastorilor. Nu poate intra din cauza hăţişurilor dogmatice, nu trece de gardurile religiei.

Vegheați să nu vă fure cineva Isus-ul. Nici diavolul, nici Moșul, nici bradul, nici sarmalele! Să fiți biserici pline de El! Tocmai din lipsa unui Isus viu, multe biserici se mulţumesc de Crăciun să etaleze un dumnezeu… păpuşă!

Nicolae Geantă

Anunțuri

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Articole și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s