Peste 2000 de oamenii uciși în ultimul masacrul Boko Haram din Nigeria

Amnesty International a declarat că ultimul atac lansat de Boko Haram este cel mai mare masacru din istoria grupării teroriste, rapoartele declară că numărul celor uciși ar putea fi peste 2.000, conform site-ului motherjones.com.

Foto: Jossy Ola/AP

Săptămâna trecută Boko Haram, gruparea teroristă islamică cu sediul în nordul Nigeriei, a lansat un atac masiv asupra orașului Baga, ucigând zeci de persoane, potrivit Reuters. Alte rapoarte spun că numărul morților sunt sute sau mii. Atacul cel mai recent face partea din campania din ce în ce mai sângeroasă a grupului de a face un stat islamic în Africa de Vest. Grupul a ajuns în atenția internațional în aprilie anul trecut, după ce a răpit aproximativ 300 fete. Mai mult de 200 dintre acestea sunt încă date dispărute.

Pe parcursul a două zile, marți și miercuri, militanții au dat foc la foarte multe clădiri din Baga. Potrivit BBC, aproape tot orașul a fost incendiat. Orașul Baga, care a avut aproximativ 10.000 de locuitori este acum „practic inexistent” a declarat un oficial guvernamental Musa Alhaji Bukar, pentru o agenție de știri britanică.

Cei care au fugit au raportat că nu au reușit să-și îngroape morții, și e plin de cadavre pe străzile orașului. Boko Haram are în control orașul Baga și 16 orașele învecinate după ce armata s-a retras, a spus domnul Bukar.

În timp ce el declară că sunt 2.000  de persoane ucise, unele rapoarte spun că ar fi doar câteva sute.

Boko Haram terorizează Nigeria de mai bine de cinci ani. Pe parcursul anului trecut, grupul a ucis mai mult de 10.000 de oameni, potrivit Consiliului pentru Relații Externe.

Să ne rugăm pentru creștinii de acolo, care suferă cel mai mult în urma atacurilor. Domnul să oprească aceste terori și să vindece pe cei răniți și pe cei rămași fără cei dragi!

Preluare: http://www.stiricrestine.ro

Anunțuri

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Articole, Din lumea internetului și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s