Crestinii parasesc credinta in masa iar tendinta nu incetineste

Pew research Center  studiu
Religia Musulmana si Crestina
Crestinii parasesc credinta in masa iar tendinta nu incetineste
Un studiu amplu realizat de Pew research Center a dat informatii fascinante despre traiectoria religiilor lumii pentru urmatoarele 4 decenii.
Incepand cu anul 2010, crestinismul a dominat cu aproximativ 2,2  miliarde de aderenti, iar musulmanii pe locul 2, aproximativ 1,6 miliarde. Daca tendintele demografice actuale se mentin, este de asteptat ca Islamismul sa ajunga din urma Crestinismul pana la jumatatea secolului 21.
religion2

In plus , potrivit cu studiul PweRC, oamenii pleaca din crestinism in masa. Aproximativ 106 milioane de crestini sunt de asteptat pentru reafiliere intre 2010-2050, comparativ cu 40 de milioane de persoane asteptate sa intre in crestinism.
Persoanele neafiliate religios, (atei, agnostici), se preconizeaza ca vor fi cele mai mari cresteri nete de trecere, estimate la mai mult de 61 milioane de adepti.
religion3
In America de nord se inregistreaza cea mai rapida crestere in gruparile religioase musulmane si a altor religii, ( incluzand categorii umbrela ca Baha’i, Jaini, Sikh, Taoisti, sau mai mici). Crestinismul este de asteptat sa scada de la 78% din populatia totala la 66% pana in 2050.
religion4
Religiile neafiliate sunt de asteptat sa creasca in aceeasi perioada de timp de la16% din populatie la 26%, preconizand; Statele Unite vor avea mai multi msulmani (2,1%) decat evre, (1,4%).
In America de Sud si Caraibe, Crestinismul, va vedea numai o usoara coborare in urmatoarele 4 decenii:
– de la 90% la 89%, rezultand in crestere de la 8% la 9% din populatie incluzand religiile neafiliate.
Daca tendintele actuale continua dincolo de 2050, (considerand ca nu vor fi evenimente neprevazute cum ar fi razboi, foamete, inovatie etc), se estimeaza ca pana spre sfarsitul anilor 2070 populatia lumii musulmana ar fi egala cu populatia crestina.
religion2-3
Principalele constatari ale raportului:
1. Islamul va creste mai repede decat orice alta religie in urmatorii 40 de ani.
2. Numarul de musulmani va fi egal cu nr de crestini pana in 2050
3. Ateii, agnosticii si allte religii neafiliate desi in crestere in tari precum US si Franta, va fi in pondere scazuta din populatia totala a lumii.
4. Populatia budista globala va fi de aproximativ aceeasi marime cu anul 2010, in timp ce populatiile hinduse si evreiesti vor fi mai mari decat astazi.
5. In Europa musulmanii vor fi aproximativ 10% din populatie
6. India va retine o majoritate hindu, dar deasemenea va avea cea mai mare populatie musulmana din lume, depasind Indonezia.
7. In Statele Unite , crestinii vor scadea de la mai mult de trei sferturi din populatiela nivelul anului 2010, la doua treimi pana in 2050, iar Iudaismul va fi cea mai mare religie „noncrestina”. Totusi musulmanii vor fi mai numerosi decat persoanele care se identifica ca evreu pe baza de religie.
8. Patru din zece crestini vor trai in Africa subsahariana.
Traducere de Gabriel Martin
Reclame

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Anunturi și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s