Facebook a prezentat dronele solare cu care va furniza internet locuitorilor din zone izolate

fbinternet„Facebook a prezentat Aquila, drona solara cu care va furniza conexiuni la internet locuitorilor din zone izolate. Drona poate zbura trei luni fara oprire, va atinge altitudini cuprinse intre 18 si 27 km, iar anvergura aripilor este de 42 de metri, scrie The Guardian. Compania va testa dronele in SUA si ar trebui sa lanseze proiectul in cateva luni.Dronele vor comunica intre ele prin unde laser, iar cu statiile de baza de la sol vor comunica prin semnale radio. „Statiile de la sol vor transmite semnale radio internet catre o <aeronava mama> care va transmite mai departe catre celelalte drone din constelatie, prin tehnologie laser”, spun cei de la Facebook care adauga ca dronele vor transmite apoi semnale radio catre userii de la sol.

Cu echipamentele telecom instalate, aceste aeronave vor cantari 400 kg, iar anvergura aripilor este de 42 metri, precum la un Boeing 737. Vor putea zbura timp de trei luni fara oprire, ziua vor urca la altitudini de maxim 27 km, iar noaptea vor cobori spre 18 km, pentru ca bateriile solare sa se consume cat mai putin.

Facebook va semna acorduri cu furnizori locali de internet pentru aceste servicii, iar compania spune ca o retea de drone care comunica va putea aduce internetul in zone rurale izolate unde ISP-istii clasici nu au motive sa investeasca.

La primele prototipuri s-a lucrat timp de 14 luni, iar dronele au stat in aer 96 de zile. Pentru ca nu au cum sa ajunga singure la altitudinele desemnate, ele vor fi lansate din baloane de heliu care vor urca la respectivele altitudini.

Vezi Video AICI

Reclame

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Anunturi și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s