Octombrie cenusiu

GENESIS“Ignoranţa este mama tuturor nelegiuirilor” isi incheia unul dintre celebrele sale discursuri marele filosof Balzac; o concluzie care se potriveste ca o manusa peste starea de spirit din acest Octombrie cenusiu care se scurge de acum incet, dar sigur de prin mai toate clepsidrele martore la nelegiuirea generalizata care si-a gasit loc in mentalitatea colectiva a romanilor.
A fost un Octombrie de pomina in care istoria, ne imbiase parca de nicaieri sa-i scriem si noi, oamenii simpli si fara vaza cateva randuri care sa ramana posteritatii; randuri despre falnica noastra lupta impotriva pacatului care se cronicizase in lume, o plaga absurda a “iubirilor caraghiase” si de prost gust.

Am dat-o de gard; si multi sunt cei care continua sa se intrebe si acum cu privire la ce s-a intamplat de fapt si de ce am clacat la vot.
Printre intrebarile insistente se regaseste insa una destul de sugubeata, si anume: “Ce s-a intamplat la Londra”? Si cum se face ca oamenii aia au fost atat plini de viata si de prezenta de sine?… da, oamenii aia pe care daunazi una dintre mai marile jurnaliste din Romania îi numea intr-un mod derogatoriu (atunci cand cu “Protestul Diasporei”) ca fiind o “ceata de hoti analfabeti si pusi pe capatuiala”.
Ce are Londra asa de deosebit astfel incat se mira acum mai toti specialistii pe la coloratele posturi de televiziune din Romania?
Iata cateva raspunsuri de aici de la fata locului, de acolo de unde romanii pare-se ca si-au regasit gustul unitatii si fratietatii atunci cand vine vorba de apararea valorilor care ne-au facut ceea ce suntem; dar in mod ironic undeva in afara granitelor propriei lor tari.
Prezenta la votul pentru Referendum cu o pondere considerabil mai mare in UK comparativ cu ceea ce s-a intamplat in Romania se datoreaza in primul rand bunei informari a oamenilor si totodata a mobilizarii Bisericilor Evanghelice pentru apararea adevaratei credinte, aceea cu care se mandresc poate pe nedrept marea majoritate a romanilor care se declara cu pompa crestini ortodocsi (gr: drept credinciosi ?!!)
Un rol fundamental in Londra si imprejurimi l-au avut Pastorii si Liderii de Biserici Neoprotestante, oameni cu frica de Dumnezeu si care au inteles riscul real al absenteismului de astazi pentru generatiile viitoare, strangandu-si cu grija si responsabilitate enoriasii in jurul lor.
Din nefericire adversitatea populatiei de pe teritoriul Romaniei vis a vis de partidele politice care sunt la conducerea tarii, au generat o confuzie generala deraind ideea acestui Referendum de la apararea credintei spre lumea politica si luptele lor oarbe.
Aici, departe de influentele paguboase noi am ales sa ne aparam in unitate si disciplina acea credinta care ne-a facut ceea ce suntem astazi, credinta in valorile Bibliei care ne-a crescut oameni demni.
Acesta este pe scurt succesul nostru, chiar daca multi ne rad acum in nas si spun ca am pierdut.
In fapt nu am pierdut nimic, ci am castigat mai mult decat sperasem.
Pare-se ca acest Referendum a fost scanteia care a reaprins flacara unitatii dintre Bisericile Neoprotestante; un bastion care va fi o piatra de mare incercare pentru zvarcorilire politicului autohton atunci cand se vor mai incumeta pe viitor sa se atinga de valorile adevaratei credinte crestine.
Dumnezeu ne-a promis ca “toate lucrurile vor lucra spre binele celor care-l iubesc pe El” si asa a fost.
Multumiri tuturor Pastorilor si Liderilor de Biserici din UK pentru buna lor organizare.
Cu respect
Pastor Florin Antonie
Genesis Baptist Church London
Reclame

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Anunturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s