Mihail Neamțu și pastorul Ghiță Mocan la Londra

mn

ÎNTÂLNIRE LA LONDRA: Românii creștini, chemați să se implice în viața publică!

Aceasta este principala temă de discuție a unei întâlniri la care sunt invitați românii din Londra. Întâlnirea va avea loc Sâmbătă, 8 decembrie, ora 17:30, la adresa 2 Elm Park Road, HA5 3LA (parcare gratuită).

(click aici pentru fb pagina eveniment)

Invitați speciali: scriitorul Mihail Neamțu și pastorul Ghiță Mocan.

La eveniment sunt invitați atât reprezentați ai comunitatilor Ortodoxe, Protestante și Catolice, precum și oameni de afaceri români din UK.

Conform organizatorilor, vor avea loc discuții pe teme adiacente, cum ar fi votul sau cum alegem pe cine votăm, cum participăm sau cum influențăm viața politică: ne înscriem în partide, semnăm petiții, înființăm ONG-uri, etc. De asemenea, un alt aspect important, cum reacționăm la acțiuni care sunt în conflict cu valorile creștine?

Va exista și o sesiune de Q&A la care cei prezenți vor putea adresa întrebări invitaților.

Sunt mai multe aspecte care au dus la ideea acestei întâlniri. Există acest exod al românilor în căutarea unei vieți mai bune. Toți am dori să ne întoarcem acasă doar că avem o problemă cu ceea ce se întâmplă în țara noastră. De aceea încercăm să găsim soluții  împreună cu invitații noștri”, ne-a declarat Ionuț Andrișan, unul dintre organizatorii acțiunii.

Ce legatură există intre „crestini și politică”?

Istoria României este presărată de influența creștinilor asupra clasei politice. Așa cum știm, in 1918 toate cultele religioase s-au reunit la Alba-Iulia pentru proclamarea Marii Uniri. Apoi, in ’89 creștinii strigau pentru prima dată LIBERTATE de pe treptele Catedralei din Timișoara. Da, trăim în Diaspora dar sufletul nostru este românesc și pentru că ne pasă de ce se întâmplă în România, dorim ca vocea noastră să se audă mai bine la București și la Bruxelles.

Vocea noastră nu e cu mult diferită de cea din 1918 – ne dorim unitate, ne dorim integritate, libertate și performanță în România și UE. Sunt valori fundamentale ale creștinismului și credem cu tărie că Europa va fi mai puternică dacă rămâne și reafirmă aceste valori pe care s-a fondat.

https://londonezul.co.uk/

Reclame

Despre Administrator

Biblia este GPS-ul meu
Acest articol a fost publicat în Anunturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s