NU, biserica din Moulhouse nu este focarul din care a pornit virusul în Alsacia – Ioan T. Morar

Biserica Evanghelică Poarta Deschisă Creștină din Mulhouse a fost găsită de media franceză, dar și de autoritățile locale, de forțele politice și de o parte a sistemului sanitar drept țap ispășitor pentru răspîndirea coronavirusului în Hexagon..

Pe scurt, ea a fost acuzată că, în urma unei săptămîni de post și rugăciune, a dezvoltat un focar care, prin participanții la acest eveniment de cult, s-a răspîndit în toată Franța. Alsacia a fost regiunea cea mai lovită de virusul chinezesc, spitalele de aici nu au mai putut face față în vîrful epidemiei, bolnavii au fost transportați spre alte spitale franceze și, deopotrivă, germane. Pentru toată lumea a devenit clar că acești protestanți, o ramură penticostală dură, neagreați de restul protestanților din zonă, sînt responsabilii direcți (și, s-a spus, chiar singurii) de răspîndirea flagelului.

   Un țap ispășitor perfect, s-ar putea zice. Creștini, albi, apărători ai familiei tradiționale, care se adună și se îmbrățișează, își strîng mîinile, media nu are nevoie de mai mult ca să se dezlănțuie. Oameni pe care nu-i apără nimeni, nici Ligi anti-defăimare, nici asociații corecte politic sau anti-rasiste. Nici frații catolici, nici cei protestanți. Oprobriul public a fost direcționat spre ei cu exces de zel. În fine, ura putea să se materializeze fără frică.

   În numărul de săptămîna trecută a revistei Paris Match apare un articol consistent, întins pe șase pagini, care, evident, nu face foarte mare ecou. În fond, ia apărarea acestei biserici, bazîndu-se pe două studii care restabilesc adevărul. Titlul articolului: Samuel Peterschmitt, un pastor crucificat pe nedrept .

Citeste tot articolul AICI

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s