În căutarea adevărului ceresc

Misiunea chineză Tianwen-1 cu destinația Marte a fost lansată cu succes Foto: Profimedia

China și-a lansat cu succes, joi, prima misiune independentă spre Marte, Tianwen-1, în plină perioadă de rivalitate diplomatică şi tehnologică cu SUA, transmite AFP, preluată de Agerpres

Sonda Tianwen-1 a fost lansată de la centrul spaţial din Wenchang, de pe insula tropicală Hainan, din sudul țării, cu o rachetă Long March-5 şi va ajunge pe orbita Planetei Roşii în februarie 2021, după ce va străbate distanţa de la Pământ la Marte în aproximativ 7 luni. Tot cam atunci va ajunge și sonda Emiratelor Arabe Unite, al-Amal (Hope) lansată în urmă cu câteva zile. 

Distanţa dintre cele două planete variază, în funcţie de poziţia lor orbitală. Cea mai mică distanţă între Pământ şi Marte este de 55 de milioane de kilometri – distanţă similară ocolului Pământului de 1.400 de ori.

Abia după două sau trei luni de zbor pe orbita Marte, „roboțelul” Chinei cu șase roți va coborî să facă fotografii, analize de sol și de atmosferă. Dacă va reuși, Beijingul se așteaptă ca prestigiul său să crească. Misiunea a fost botezată „În căutarea adevărului ceresc”.

Citeste mai mulr AICI

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s