Legat de cruce – Viata si Predicarea lui Charles H. Spurgeon

Tethered to the Cross

The Life and Preaching of Charles H. Spurgeon

„Legat de cruce” este modul în care renumitul pastor baptist englez din secolul al XIX-lea Charles H. Spurgeon (1834–1892) a descris sarcina slujirii și abordarea predicării.

Timp de aproape patru decenii, Spurgeon a slujit ca pastor al bisericii la Metropolitan Tabernacle din Londra. Dar ce a ghidat în mod specific citirea Scripturii de către omul cunoscut sub numele de „Prințul predicatorilor”?

Urmărind dezvoltarea gândirii lui Spurgeon și abordarea hermeneutica biblică de-a lungul slujirii sale, teologul și istoricul Thomas Breimaier susține că Spurgeon a privit întreaga Biblie prin lentila crucii lui Hristos.

Această metodă l-a determinat pe Spurgeon să interpreteze textele într-un mod consecvent, rezultând predici, articole și instrucțiuni, care aveu ca scop convertirea necredincioșilor.

Avândul pe Breimaier ca ghid, care are o mai bună înțelegere a modului în care Spurgeon a abordat sarcina de a interpreta Scriptura și de a predica Evanghelia) ar putea să ne permită și noua să fim legați de crucea lui Hristos.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s