Statul Australian a schimbat restrictiile de Covid pentru Biserica dupa ce liderul Hillsong l-a acuzat de discriminare

Statul australian New South Wales (NSW) și-a modificat restricțiile asupra adunărilor de închinare după ce un lider de biserică proeminent le-a criticat pentru că sunt contradictorii și discriminatorii.

Fondatorul Bisericii Hillsong, Brian Houston, a scris pe Twitter indignat față de gidul de indrumare, care a permis ca 300 de persoane să participe la nunți, dar doar 100 să participe la slujba bisericii.

„Atât de interesant încât guvernul NSW este pe cale să permită 300 de persoane să participe la o nuntă în interior și lucrurile sunt relaxate pentru industria ospitalității, dar încă nu există schimbări pentru biserici”, a scris el. „Avem o clădire cu spațiu pentru 4000 de persoane, dar poate avea doar 100 de acolo. Motivul dat este că„ la biserica se cunoaște (sunt prietenoși) ”.


„Crezi că oamenii nu sunt prietenoși la nunți?” a intrebat el. „Se ajunge la punctul în care este discriminare”.

Miercuri, trezorierul NSW, Dom Perrottett, a anunțat că, de vineri, bisericile și lăcașurile de cult, cu excepția nunților și înmormântărilor, „pot avea până la 300 de persoane, sub rezerva unui plan de siguranță COVID-19”.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s