In Scotia citirea unor pasaje din Biblie ar putea intra sub incidența legii.

Este vorba despre un proiect al guvernului condus de Partidul Național Scoțian care urmărește incriminarea incitării la ură, inclusiv în spațiul privat.

Proiectul de lege este susținut de ministrul scoțian al Justiției. Cu riscul de încălca legea din Scoția, vom spune că ministrul Justiției este Yousaf Hamza, 35 de ani, fiul unui imigrant pakistanez și al unei imigrante din Kenya. Cu același risc, vom spune că 96% din populația Scoției este albă, caucaziană. Minsitrul a sugerat că legea ar trebui să se aplice și în cazul discuțiilor din familie.

Dacă proiectul de lege va obține voturile Parlamentului, atunci copiii care repeta lucrurile auzite acasă riscă să-și expună părinții, devenind informatori fără voie. Până și citirea unor pasaje din Biblie ar putea intra sub incidența legii.

Și acum, cireasa de pe tort: proiectul de lege amintit mai are o prevedere – dezincriminarea blasfemiei împotriva creștinismului, o lege care nu s-a mai aplicat în Scoția de peste 150 de ani. Guvernul scoțian pare să nu aibă deloc simțul ironiei: abrogă o lege a blasfemiei pentru a o înlocui cu o altă lege a blasfemiei, însă una seculară. Asta în condițiile în care circa 55% dintre scoțieni se declară creștini, iar circa 40% se declară atei.

Citeste tot articolul AICI

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s