In “camera de sus” a ICR-ului

Draga prieten, doresc sa -ti spun ca desi a trecut o saptamana de la intalnirea liderilor evanghelici gazduita de Institutul Cultural Roman (ICR) din Londra (vezi VIDEO) imi gasesc cu greu cuvintele care sa descrie emotia traita.

De ce? In primul rand pentru ca traim intr-o lume a vorbelor iar in contrast, oamenii care au umblat cu Dumnezeu pe pamant sunt in primul rand oamenii faptelor. Mai apoi, pentru ca prin aceste randuri imi asum greaua misiune de a te convinge sa descoperi prezenta “sacrului in profan”, citez din mesajul primului invitat al serii si gazda noastra.

Pentru inceput, te invit sa ramanem in lumea profanului. Cine cunoaste zona residentiala care incadreaza Aleea Modrogan adica sediul Ministerului de Externe stie ca este zona ambasadelor in Bucuresti. Ori de cate ori intersectez drumurile zilnice cu sediul ambasadei noastre din Londra emotia mea devine rugaciune pentru Romania dar rar mi s-a intamplat ca in momentul cand am intrat dinspre Picadilly in Belgrave Square sa ma simt din nou ca acasa, in zona ambasadelor din Bucuresti.

M-am simtit atat de bine si pentru ca aceste patru-laturi (square) marginite de steagurile statelor de pe glob mi-au reamintit de serile de rugaciune de la centrul de misiune WEC sau de bisericile care exprima suportul pentru misiunea mondiala prin afisarea steagurilor natiunilor in spatiul altarului. Asa ca, mi-a fost la indemana sa merg din nou la izvorul rugaciunilor pentru toti semenii nostri, incepand cu cei din Anglia si pana “ la marginile pamantului”.

Ochiul critic al directorului de companie ar avea ce sa spuna despre evenimentul de la ICR. Ne va fi de folos si aceasta abordare daca vom fi chemati la analiza si plan de actiune evanghelic insa, draga cititor iti sugerez sa descoperi lectia spirituala predata in “camera de sus” a ICR-ului (intalnirea a avut in camera pentru concerte de la etajul 1).

Intr-o vreme a distantarii sociale liderii evanghelici romani cu aportul Ambasadei au confirmat unitatea comunitatii romanesti in vreme de criza.

Fie ca acest semnal al unitatii sa aiba ecouri practice in Diaspora si Romania de dragul unui raspuns pozitiv la una dintre intrebarile serii “ Unde este fratele tau?”.

Sa traiesc pe viu armonia frateasca de dragul Evangheliei pentru mine este un vis implinit, si ma rog ca si pentru tine.

Si nu in ultimul rand am remarcat reafirmarea valorilor evanghelice fapt care ne oblige sa remodelam si reafirmam in comunitate prin puterea Duhului Sfant tot ce stim noi mai bine sa facem: implicare sociala, inchinare si cantare in partasie frateasca, o viata traita in sfintenie si intelepciune, inimi inoite de dragoste, bucurie, pace si actiuni care sa arate viziune, inovatie, curaj.

Cuvantul Logos ne invata ca tot ce incepe un neprihanit duce la bun sfarsit, ma rog ca acest eveniment sa fie un inceput care sa deschida noi orizonturi inspirate de Cuvantul Rhema pentru o viata infloritoare alaturi de Domnul nostru.

Numai de noi depinde ca aceast vis sa devina realitate.

Ieremia

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s