Fotografia emblematică a Cupei Mondiale 2022

Echipa națională a Ecuadorului a surprins întreaga lume, învingând echipa gazdă. Echipa națională a Qatarului, care găzduiește prima Cupă dintr-o țară arabă, a pierdut în această duminică, iar pentru prima dată în 92 de ani, țara locală pierde în meciul inaugural de la Campionatul Mondial de Fotbal.

Cu toate acestea, ceea ce a fost o surpriză cea mai plăcută, a fost ceea ce sa întâmplat în afara liniilor. În timpul victoriei lor, câțiva dintre jucătorii echipei naționale a Ecuadorului, fiind creștini, și-au arătat public Credința și devotamentul, îngenunchind împreună, rugându-se și dând slavă lui Dumnezeu, fără intimidări sau rezerve.

Acum, vă rugăm să înțelegeți de ce acest lucru este foarte semnificativ, unii ar putea spune chiar, periculos:
Toate bisericile creștine înregistrate oficial în Qatar se pot aduna doar într-un complex special desemnat de guvern în capitala Doha, numit Complexul Mesaymee. Această stațiune este deschisă numai creștinilor expatriați (muncitori străini și turiști), dar pentru musulmanii qatarezi este strict interzisă.

În afară de aceasta, nici o biserică nu poate afișa semne religioase în public, cum ar fi cruci sau iesle etc., în afara clădirii lor. Există câteva alte biserici Expat în afara complexului, dar în prezent nu li se acordă nici o permisiune legală de a practica religia lor.

Nici un creștin nu poate expune public vreun simbol creștin sau poate face practici asociate credinței în public, iar împărtășirea Evangheliei în mod deschis poate fi ușor interpretată ca prozelitism, care este considerată o crimă pasibilă de pedeapsă. (Desigur, acest lucru nu se aplică musulmanilor care fac prozelitism).

Creștinii convertiți în Qatar se confruntă cu o presiune extremă din partea familiei lor musulmane și a membrilor comunității în general. Pentru a vă face o idee, iată un citat al unui cetățean qatarez despre ce se întâmplă dacă un fiu al unui musulman încearcă să se convertească la creștinism (mărturie înregistrată de OpenDoors):

„Când vrei să te convertești la creștinism?”Dacă are 10 ani, tatăl său îi va arăta versete din Coran. Dacă are 15 ani, tatăl său îl va duce la o moschee pentru prelegeri. „Dacă are 20 de ani, un văr îl va ucide sau familia va angaja pe altcineva să-l omoare.”

Preluare de pe Viziune Crestina Radio
Traducere directa: Mictosoft

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s